De verbinding tussen de prestatiemaatschappij en de burn-out epidemie
19 november 2020Is diëten eigenlijk wel gezond?
14 december 2020Romige courgettesoep, vegan en glutenvrij
In deze koude wintermaanden eten wij hier thuis vaak soep als lunch of avondeten. Natuurlijk wel het liefste een gezonde zelfgemaakte soep met veel groente. Laatst lagen er nog 2 courgettes in de koelkast en nam ik me voor: Ik ga hier een soep van maken. Met een beetje creativiteit en ingrediënten die we hadden liggen ging ik aan de slag. Met als resultaat een heerlijke, romige courgettesoep! Dit recept kan ik natuurlijk niet voor mezelf houden, dus hieronder staat hoe je zelf zo’n soep kan maken.
Wat heb je nodig voor deze romige courgettesoep
- 2 bio courgettes
- 1 grote gele ui
- 2 grote rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 bosuitjes
- 10g gedroogde kruidenmix (oregano, tijm, majoraan, peterselie)
- 1,5 liter groente bouillon
Hoe maak je de courgettesoep
- Snij de uien en bosui en de plet en snij de knoflook
- Snij de courgettes in blokjes
- Bak de ui en de knoflook in een grote koekenpan voeg peper naar smaak en wat van de kruidenmix toe
- Maak ondertussen 1,5 liter groente bouillon
- Bak de courgettes, voeg peper naar smaak en wat van de kruidenmix toe
- Kook de courgette, ui en knoflook 10 minuten en voeg peper naar smaak en wat van de kruidenmix toe
- Pureer het geheel na het koken met de staafmixer
- Laat nog even 5 minuten pruttelen voeg nog wat peper naar smaak en het laatste beetje kruidenmix toe (als er nog over is)
- Geniet van je soep.